Vegetariánství

Vegetariánství

Milióny lidí po celém světě se stávají vegetariány, a to ať už ze zdravotních, ekonomických, etických či náboženských důvodů. Lidé dnes mají obecně větší svobodu rozhlédnout se po světě a nebýt zaslepeni zastaralými a přežitými pohledy minulých režimů nebo dávno překonanými tzv. vědeckými poznatky. Vegetariánství u nás bylo po dlouhou dobu považováno za něco výstředního, nezdravého, a pro určité věkové kategorie dokonce i zdraví škodlivého. Dnes díky mnohým zkušenostem a moderním poznatkům pozvolna přicházíme na to, co již před mnoha tisíci lety znali a následovali lidé nejen v Indii. Mnozí si začínají pomalu uvědomovat sebezničující trend, který na sebe moderní západní společnost uvalila, a pátrají po něčem skutečně hodnotném, aby mohli změnit k lepšímu jak svůj vlastní život, tak i okolní prostředí. A vegetariánství by určitě na tomto místě nemělo chybět, neboť právě ono vede ke spokojenějšímu a zdravějšímu bytí.



♦ Člověk a jedení masa


♦ Správná výživa a zdraví


♦ Vegetariánství a děti


♦ Krevní skupiny a ájurvéda


♦ Etika


♦ Náboženství


♦ Ekonomika


♦ Historie vegetariánství


♦ Dějiny vegetariánství v českých zemích


♦ Více než vegetariánství


♦ Recepty (výběr)


♦ 108 receptů od Góvindy



Použitá literatura a zdroje:

Higher taste (A guide to gourmet vegetarian cooking and karma-free diet)
The Hare Krishna book of vegetarian cooking (Adiraja dasa)
Vedic paradigm (Danavir Goswami)
Občasník „Hope this meets you in good health“ (ISKCON health and welfare ministry)


www.kurma.net (anglicky)
www.zvirevtisni.cz
www.vegetarian.cz
www.vegspol.cz

Milióny lidí po celém světě se stávají vegetariány, a to ať už ze zdravotních, ekonomických, etických či náboženských důvodů. Lidé dnes mají obecně větší svobodu rozhlédnout se po světě a nebýt zaslepeni zastaralými a přežitými pohledy minulých režimů nebo dávno překonanými tzv. vědeckými poznatky. Vegetariánství u nás bylo po dlouhou dobu považováno za něco výstředního, nezdravého, a pro určité věkové kategorie dokonce i zdraví škodlivého. Dnes díky mnohým zkušenostem a moderním poznatkům pozvolna přicházíme na to, co již před mnoha tisíci lety znali a následovali lidé nejen v Indii. Mnozí si začínají pomalu uvědomovat sebezničující trend, který na sebe moderní západní společnost uvalila, a pátrají po něčem skutečně hodnotném, aby mohli změnit k lepšímu jak svůj vlastní život, tak i okolní prostředí. A vegetariánství by určitě na tomto místě nemělo chybět, neboť právě ono vede ke spokojenějšímu a zdravějšímu bytí.



## ♦ Člověk a jedení masa
## ♦ Správná výživa a zdraví
## ♦ Vegetariánství a děti
## ♦ Krevní skupiny a ájurvéda
## ♦ Etika
## ♦ Náboženství
## ♦ Ekonomika
## ♦ Historie vegetariánství
## ♦ Dějiny vegetariánství v českých zemích
## ♦ Více než vegetariánství
##♦ Recepty (výběr)


##♦ 108 receptů od Góvindy



Použitá literatura a zdroje:

Higher taste (A guide to gourmet vegetarian cooking and karma-free diet)
The Hare Krishna book of vegetarian cooking (Adiraja dasa)
Vedic paradigm (Danavir Goswami)
Občasník „Hope this meets you in good health“ (ISKCON health and welfare ministry)


www.kurma.net (anglicky)
www.zvirevtisni.cz
www.vegetarian.cz
www.vegspol.cz

Zázvor - zázračná rostlina

Zázvor je velice důležité, mnohostranné i známé koření, ale víte o jeho úžasných léčivých účincích?

Vliv vegetariánské stravy na zdraví a nemoci - posun paradigma?

Pokrok ve výzkumu stravy během posledních několika desetiletí změnil porozumění vědců v oblasti vlivu vegetariánského stravování na zdraví a nemoci člověka…